تاریخ امروز۱ آذر ۱۴۰۳
Covid nineteen

کرونا ویروس جدید و آنچه که باید از آن بدانیم؛

کرونا ویروس جدید و آنچه که باید از آن بدانیم؛

کرونا ویروس ؛ با ادامه همه گیری ویروس کرونای جدید، این ویروس در سرتاسر جهان افراد را تحت تأثیر قرار داده است. دانشمندان نیز در کنار کادر درمانی و بیمارستان ها با جدیت در تلاش برای یافتن واکسن و محافظت از بیماران، خانواده‌ها و اعضای تیم پزشکی هستند.

در این نوشتار از متخصصان درخواست کرده‌ ایم حقایقی را در اختیار ما قرار دهند، تا بتوانیم به کمک آنها به سؤالات ابتدایی در خصوص این بیماری پاسخ دهیم.

در ادامه، اطلاعاتی درباره این ویروس، کارهایی که برای پیشگیری از سرایت هر چه بیشتر آن باید انجام داد و نحوه حفاظت از خود دربرابر خطر آلوده شدن ارائه شده است.

ویروس‌های کرونا چه هستند؟ 

ویروس ‌های کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ ها هستند که می ‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌ های تنفسی شوند؛ این ناراحتی ‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌ های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده می ‌کنند و سپس بین آنها سرایت پیدا می ‌کنند. شاید ویروس سارس یا همان نشانگان تنفسی حاد (Severe acute respiratory syndrome) سال ۲۰۰۲ الی ۲۰۰۳ را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونه ‌ای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان‌ منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدید تر نژاد ویروس‌ کرونا مرس یا به عبارتی نشانگان تنفسی حاورمیانه (Middle East respiratory syndrome) نام دارد که در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.

در نتیجه آزمایش من، «ویروس کرونا» قید شده است. جای نگرانی دارد؟ 

لزوماً خیر. اکثر موارد تشخیص ویروس کرونا مانند این است که به شما بگویند آنفلوانزا یا سرماخوردگی عادی دارید. به خاطر داشته باشید که اصطلاح ویروس کرونا کل یک خانواده ویروس‌ را در برمی‌ گیرد. مثبت بودن نتیجه آزمایش ویروس کرونا دلیلی برای نگرانی نیست. ممکن است کمی گیج ‌کننده باشد، پس لطفاً در صورت مشاهده قید شدن این واژه، با پزشک یا تیم مراقبتی خود مشورت کنید.

ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا می‌کند؟

این ویروس معمولاً ازطریق سرفه و عطسه، تماس شخصی با فرد آلوده یا لمس کردن سطوح آلوده و پس از آن لمس دهان، بینی و چشم‌ها در بین افراد سرایت می‌کند.

افراد چگونه می‌توانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟ 

مراکز کنترل بیماری و پیشگیری از بیماری روش‌ های بهداشتی ای را توصیه می ‌کنند: ازجمله شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. به ‌علاوه، توصیه می ‌کنیم که حتی وقتی بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصله تان را با دیگران در مکان های عمومی رعایت کنید (حداقل دو متر از دیگران فاصله بگیرید).

Covid-19

علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-۱۹) چیست؟ 

علائم ویروس کرونای جدید شامل تب و علائم بیماری دستگاه تنفسی تحتانی (مثل سرفه، مشکل در تنفس) است. به خاطر داشته باشید که محققان هر روز متوجه علائم و نشانه های جدیدی در خصوص این بیماری می شوند. مانند از دست دادن حس بویایی و چشایی و . . .

آیا کووید-۱۹ قابل درمان است؟ 

هیچ واکسنی وجود ندارد و از آنجایی که این یک بیماری ویروسی است، آنتی ‌بیوتیک ‌ها هم روی آن تأثیری ندارند.

از کجا می‌توان به ‌روزترین اطلاعات را کسب کرد؟ 

احتمالاً با کشف اطلاعات و حقایق بیشتر درباره ویروس جدید، تغییر این وضعیت ادامه دارد. برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات، به وبسایت وزارت بهداشت به نشانی  behdasht.gov.ir مراجعه کنید.

پی نوشت:

نوشتار فوق از وب سایت بیمارستان کودکان لس آنجلس ترجمه گردیده و با توجه به نطام بومی هر کشور برای برخورد با بیماری کرونا ویروس جدید Covid –۱۹ بخش هایی از آن تغییر یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *