آونگ گالیله کتابی است نوشته راجر. ج. نیوتون درباره دریافت گالیله از نبض طبیعی زمان در پدیدههای طبیعی است.
این کتاب هم در مورد تاریخ باستان است وهم علوم جدید. هرچند موضوع آن اساطیر یونانی نیست، هدفش می تواند به راحتی در حکم توصیف تاثیر و نفوذ فراگیر و غالب تِرپ سیِکری ، الهه رقص و نواخت و نظم ، بر زندگی ما و چگونگی دست یازیدن علم، از طریق آونگ گالیه ، به مهار آن چیزی باشد که اوریپید آن را « بی معنی و وحشی » نامید؛ و آن چیزی نیست مگر زمان.
حرکت دوره ای (متناوب) آن وزنۀ (گلولۀ) نوسانی تاثیر چشمگیری بر پیشرفت علم جدید و ریاضیات نهاده است.
آونگ گالیله کتابی مختصر و جالب درباره زمان، رابطه ما با آن و افزایش دامنه توانایی ما در اندازهگیری آن است
این اثر درباره ضرباهنگ زمان سخن میگوید و این که چگونه این ضرباهنگ سرانجام به وسیله آونگ گالیله منظم شد و بالاخره این که چگونه بعدها پی بردند که این نوسانها خود را در قالب بسیاری از پدیدههای طبیعی دیگر بروز میدهند.
بحشی از کتاب؛
سه فصل نخست مقدماتاند که ضربآهنگهای زمان را چنان که پیش از تثبیت رویداد نوسان آونگ ثبت شدند تشریح میکنند.
تأثیر توالی شب و روز بر موجودات زنده، توصیف تاریخچه تقویم، از طریق پیکار تمدنها برای سازگار کردن چرخههای مربوط به ماه و خورشید، و بالاخره محاسبه بازههای زمانی کوتاهتر تا قرون وسطی. سازوکارهای زیستی که طبیعت به کار گرفته تا ضربآهنگها را در موجودات زنده جایگیر کند و روشهایی که فرهنگهای انسانی ابداع کردهاند تا حساب دورههای زمانی را نگه دارند که افلاک در برابر ما عَلَم کردهاند، نه پایدار بودهاند و نه دقیق.
و فصلهای بعدی ساعت آونگی، ضربان طبیعت، فیزیک آونگ، نوسان در صوت و نور و نوسان هاز سازنده ذرات در فیزیک کوانتوم اند.
آونگ گالیله حاوی حکایت سادهترین، و در عین حال بنیادیترین، دستگاه فیزیکی در طبیعت و این که چگونه بین ضربآهنگ زمان و وجود مادی ما رابطه برقرار می شود است.
مشخصات کلی کتاب
عنوان: آونگ گالیله
نویسنده: راجر.ج. نیوتون
مترجم: بهرام معلمی
ناشر: مازیار
دیدگاهتان را بنویسید