اسم و زندگی؛ مطابق پژوهشی جدید که ۳ میلیون گواهیِ فوت از ۱۸۰۲ تا ۱۹۷۰ در آن بررسی شده است، مردانِ سیاهی که اسم هایی از لحاظِ تاریخی ویژه مانندِ ایلیا و موسی داشتهاند، به طور متوسط یک سال بیشتر از دیگران عمر کردهاند.
این پژوهش که یکی از اعضای آن، لیزا دی. کوک، اقصاددان از دانشگاه ایالتِ میشیگان است، یکی از اولین پژوهشهایی است که در پیِ یافتنِ مزایایِ داشتنِ اسمی است که از لحاظِ نژادی ویژه به حساب میآید.
سایر پژوهشهایی که به بررسیِ اسامیِ سیاه (اسامیِ متعلق به سیاهان) در دوران کنونی نظیرِ جمال و لاکیشا پرداختهاند چنین اظهار کردهاند که این اسامیِ روزگارِ مدرن، به افتراق (میان سیاهان و دیگران) و تبعیض میانجامد.
اسم های تاریخی و مدرن چه در خود دارند؟
کوک، استادیارِ دپارتمانِ اقتصاد در ام.اس.یو و کالج جیمز مدیسن میگوید: « تعدادی از پژوهشها اظهار میدارند که اسامیِ مدرنِ سیاهان میتواند مانندِ گونهای بار (که بر دوش سنگینی میکند) عمل کند، در حالی که یافتههای ما نشان میدهد که اسامیِ تاریخیِ سیاهان مزایای فراوانی برای دارنده ی اسم به همراه میآورد».
با استفاده از دادههایِ مبتنی بر گواهیهای فوتِ تاریخی، از چهار ایالت –آلاباما، ایلینویز، میسوری و کارولینای شمالی- پژوهشگران ابتدا فهرستی از اسامیِ ویژه ی مردان سیاه، به خصوص متعلق به اوایلِ قرن بیستم تهیه کردند. اسامییی از ابراهام تا بووکر و تا آیساک.
رابطه میان اسم و طول عمر
پژوهش حاضر به بررسی نرخِ مرگومیر در میان مردانی با اسامیِ یاد شده پرداخت، و دریافت که داشتنِ اسامیِ ویژه ی سیاهان، به نسبتِ دیگر مردانِ سیاه-پوست، بیش از یک سال به عمر میافزاید.
پژوهشگران، دخالتِ عواملِ اقتصادی-اجتماعی و محیطی نظیر (عضوِ) خانوارِ تک والدین بودن، تحصیلات و شغل را غیرِمحتمل دانستهاند (یا در تحقیق، بیاثر کردند).
کوک گفت: «یک سالِ تمام اضافهتر از حیث (نرخِ) مرگومیر، قابل توجه است. حتا (تفاوت در) یک سومِ سال هم معنیدار است».
اسامی حاکی از اقتدار
بسیاری از این اسامیِ ویژه از کتاب مقدس برگرفته شدهاند و احتمالا حاکی از اقتدار هستند.
کوک که خانوادهای با پنج نسل از کشیشانِ تعمیدی دارد، میگوید یک فرضیه این است که مردانی با این اسامیِ برآمده از کتاب مقدس ممکن است حتی به طورِ ناآشکار، دارای سطح بالاتری از فعالیتهای تحصیلی و دیگر فعالیتها، و دارای روابط و علقههای خانوادگی، کلیسایی یا اجتماعیِ محکمتری بوده باشند. این شبکههای اجتماعیِ نیرومندتر می توانسته به شخص برای تحملِ رویدادهایِ نامطلوب کمک کند.
کوک میگوید: «من فکر میکنم آموزگاران در آموزشگاههای تکاتاقه –آموزگارانی که کلاسهای یکشنبه را هم تدریس میکردند- احتمالا امیدهایی را در دانشآموزانِ با این اسامیِ ویژه به طور غیرمستقیم ایجاد میکردند که موقعیت و وضعیتی را برای آنان به وجود میآورد که در غیرِ این صورت از آن برخوردار نبودند».
یکی از عوامل تبعیض
بر خلافِ این مطلب، پژوهشهای پیشین دریافته بودند که داشتنِ اسامیِ مدرنِ خاص نظیرِ تریماین و تانیشا موجب ایجاد (نگاهِ) تبعیض(آمیز) در موردِ فرمهای درخواست کار، دانشآموزانِ کالجی که در جستجویِ مربی هستند، و پژوهشگرانی که متقاضیِ وامِ فدرال هستند، میگردد.
کوک گفت:«زمانی که مردم به اسامییی برمیخورند که خارجی یا برایشان عجیب است، چنان که این پژوهشها نشان میدهند، به صورتی غیر مستقیم و ضمنی، عقب میکشند. سپس لایهای جدید از تبعض وجود خواهد داشت که حاکی از احتمالا مؤنث، فقیر یا برخوردار نبودن از شرایطِ لازم است. پژوهشها نشان میدهند که در ایالات متحده این مطلب همراه با تبعیضِ نژادی، و در انگلستان همراه با تبعیضِ طبقاتی است.
دیدگاهتان را بنویسید